5 Haziran 2012 Salı

Kilo Problemim Var Ne Yapmalıyım?


Bayanların ve erkeklerin en büyük sorunlarından bir tanesi olan kilo sorunu için sıklıkla çevrelerine sordukları sorulardan bir tanesi; kilo problemim var, ne yapmalıyım? sualidir. Kilo problemi olan bayanların ve bayların, çoğunluk olarak kilo sorunları göbek kısımlarında baş göstermekte ve tüm vücut üzerinde belirgin bir hâl alabilmektedir.
Kilo problemi nasıl oluşur?
kilo problemiSürekli olarak yemek yemenizden kaynaklı olarak kilo problemi oluşabilir. Eğer ki, hareket etmiyor ve vücudunuzun çalışmasını sağlamıyorsanız, kilo probleminizin oluşması kaçınılmaz olacaktır. Erkeklerin şikayetçi oldukları göbek bölgelerindeki kiloların en büyük nedenlerinden biri alkoldür diyebiliriz. Çünkü alkolün metabolizmayı yavaşlatıcı etkisi vardır. Bu yavaşlatıcı etki sebebiyle kişiler aldıkları enerjileri vücutta yağ olarak depolandıklarını bilmemektedirler. Bu nedenden dolayı kişilerin dikkat etmesi gereken hususlardan biri; alkol tüketiminin aza indirgenmesidir. Sigarayı bol miktarda içenlerin kilo aldıkları, bazı kişilerin ise aksine kilo verdikleri gözlemlenmiştir. Bunun nedeni kişilerin metabolizmalarına bağlı olarak farklılık göstermektedir. Kilo probleminin oluşum sebebi düzensiz beslenme ve aşırı yemek yeme isteğidir. Fakat lida sizlerin bu kilo probleminiz olmasına neden olan etkenlerin ortadan kalkması için elinden geleni yapan ürünler arasındadır. Çünkü lida engel olamadığınız ve çoğu zaman elinizi hazır yiyeceklere gitmesine sebep olan o kocaman iştahınızın kesilmesini sağlar. İştahınızın kesilmesi ile, özlem duyduğunuz ve arzuladığınız o tatlılar, börekler, un işi yemekler, köfteler vs. gibi yemeklerden nefret edecek duruma geleceksiniz. Önceleri vazgeçilmeniz olan yemekler lida ile artık sevmediğiniz yemek konumuna gelecek.
Kilo problemim var, ne yapmalıyım? Diye kendinize soruyorsanız, sürekli olarak arkadaşlarınıza kilo problemim var diyorsanız, çok uğraştım ama başka yöntemler arıyorum diye düşünüyorsanız, ne yapmalıyım sorunu artık son kez sormayı kafanıza koyduysanız lidayı kullanmaya başlamanın tam zamanı gelmiş demektir.

0 yorum:

Yorum Gönder