5 Haziran 2012 Salı

Beslenmenin Önemi Ve Dikkat Etmeniz Gerekenler


Beslenme düzeninin ve sağlıklı beslenmenin ne kadar önemli bir konu olduğundan bir çok kez bahsettik ki günümüz içerisinde bir çok kişi bu konunun önemi hakkında bilgi sahibidir. Çünkü, vücudumuzun belli bir sistemi vardır ve bu sistem bir çok vitamine ve minerale ihityaç duyar. Eğer, bu vitamin ve mineraller yeterli bir biçimde sağlıklı olarak vücuda sağlanır ise herhangi bir problem yaşamadan yaşamınıza devam edebilirsiniz. Lakin, yeterince dikkatli hareket edilmez ise bu durum hem kilo almanıza hemde sağlığınızı olumsuz yönde etkilemeye neden olacaktır.
beslenmeBu aşama da beslenme konusunda dikkat etmeniz gereken bazı temel kurallar mevcut durumdadır. Örneğin, belli bir beslenme grubuna asla yüklenmeyin ve hemen her besin grubundan mutlaka tüketim yapmaya özen gösterin. Bu aşama da ise düzenli olarak tüketmeniz gereken besinlerden biri de vücut için oldukça yararlı olan balık olmaktadır. Öyle ki; kişi 1 hafta içerisinde en az 3 kere balık tüketmelidir. Aksi durumda tam olarak vücudun bazı isteklerini gidermez. Çünkü, balık içerisinde ciddi oranda fazlası ile omega 3 gibi vücuda yararlı olan asitleri barındırmaktadır. Bildiğiniz gibi omega 3 asidi balık yağı ve balık etinde fazlaca yer aldığı için ancak bu şekilde vücudun bu alanda ihtiyaçlarını giderebilirsiniz. Balık yerken dahi tükettiğiniz balıkların cinsine dikkat etmeniz gerekmektedir. Çünkü, her balık bu açıdan sizlere fayda sağlamayabilir. Örneğin, somon, sardalya, hamsi, ton balığı ve alabalık omega 3 ihtiyacınızı gidermeniz konusunda tercih edebileceğiniz en önemli balıklar arasında yer almaktadır. Eğer, 1 hafta içerisinde ne kadar düzenli balık tüketimi yaparsanız ve bu konuda ki ihtiyacınızı giderirseniz bu durum sizin ve vücudunuz için oldukça yararlı olacaktır. Bu durum hızlı ve sorunsuz bir biçimde kilo vermenizi ve forma girmenizi de büyük bir oranda sağlayacaktır.
Kısacası; eğer, düzenli ve sağlıklı bir beslenme düzenine sahip olmak ve vücudum omega 3 asidi ihtiyaçlarını tam oarak gidermek istiyor iseniz mutlak suret ile haftada en az 3 kere balık tüketimi yapmalısınız. Ayrıca, balık cinsi ve pişirilmesi konularına da ciddi oranda dikkat etmeniz gerekmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder