3 Temmuz 2014 Perşembe

Uzun Süre Tok Tutan Yiyecekler Nelerdir?



Çoğu kişi diyet yaparken sürekli aç kalmaktan şikayetçi olmaktadırlar. Bu şekilde kilo verimi sağlanması pek de doğru sonuçlara ulaşabileceğinizi göstermemektedir.  Son zamanlardan yapılan araştırmalara göre tok kalarak kilo verimi sağlamakta mümkün!  Yoğun bir şekilde lif içeren ve elma tüketimi sağlanması özellikle yarım saat önce tüketildiği zamanlar tok hissetmenizi sağlayacaktır. Yapılan araştırmalara göre yemeğin yanında tüketilen avokado saatlerce tok kalabilmenize olanak sağlamaktadır. Bunu deneyen kadınların % 22 oranında çok daha tok hissettikleri gözlemlenmiştir. Nohut, bezelye ve mercimek sağlıklı olması yönünden aynı zamanda gün içerisinde tok tutması yönünden uzmanlar tarafından en çok tercih edilen ve önerilen besinlerden biridir. B vitamini, protein, lif yönünden oldukça zengin olan bu besinler vejetaryenlerin de tercihleri arasında yer almaktadır. Bununla birlikte

Bunun yanı sıra kırmızıbiber tüketimi de sağlamanızda fayda var. Kırmızıbiber, acı olması ile birlikte metabolizmanızı hızlandırarak kilo vermenizi sağlamaktadır. Eğer canınız illa ki tatlı çekiyor ise siyah çikolata yiyebilirsiniz. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre siyah çikolata tansiyonu dengelemekle birlikte kalp ve beyin sağlığınıza oldukça yarar sağlamaktadır.  Sütlü çikolatadan daha uzun süre tok tutan siyah çikolata en çok tercih edilen seçenekler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda hem tatlı hem de tuzlu ihtiyacınızı karşılamaktadır. Sabah kahvaltılarında tüketilen yumurta uzun süre tok tutmaktadır. Protein bakımından da oldukça zengin olan yumurta, diğer besinlerden daha az tüketmenizde olanak sağlamaktadır.


Bir diğer tok tutan lifli yiyeceklerden biriside fındıktır.  Protein bakımından zengin olan fındık,  gün içerisinde tok kalmamıza yardımcı olabileceğinden en çok tercih edilen besinler içerisinde yer almaktadır. Yulaf ezmesi de uzun süre tok tutan yiyeceklerden biridir.  Özellikle sütün yanında tüketildiği zamanlarda yeterince protein, vitamin ve mineral açısından zengin olmaktadır. 

0 yorum:

Yorum Gönder