2 Temmuz 2014 Çarşamba

Ramazanda İştah Kesen Besinler!



Ramazan aylarının gelmesi ile birlikte bütün yeme düzenimiz haliyle bozuldu. Tüm gün aç kalmamak için sahurda tıka basa karnımızı doyurarak orucumuzu tutuyoruz. Fakat gece yemek yediğimiz için haliyle kilo almamızda kaçınılmaz bir hal alıyor. Ramazan da diyet programınızı uygulamanızda bir hayli zor olacak gibi çünkü iradenize hâkim olmak da sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu nedenle daha az kalorili ve gün boyu tok tutabilen besin tüketimi sağlamamız gerekebilir. Bu besinlerden bazılarının sizlerle paylaşmak istiyorum. En iyi protein kaynağı olan yumurta, tokluk süresini uzatarak gün içerisinde tok kalmanızda yardımcı olacaktır. Bununla birlikte sahurlarda yumurta tüketimine dikkat etmenizde fayda var. Kırmızıbiberi çekinmeden tüketin! Kırmızıbiber, metabolizmayı hızlandırdığı için kolaylıkla kalori yakımı sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda menülerinize katarak yemeklerinizde lezzet sağlayabilirsiniz.

Metabolizmayı hızlandırabilen bir diğer unsur ise yeşil çaydır. Son zamanlarda zayıflamaya yönelik olarak da tüketilen yeşil çay, metabolizmayı hızlandırarak kalori yakmamız da yardımcı olacaktır. Vücudunuza enerji vererek gün içerisinde enerjik bir vücuda sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda sağlıklı antioksidanları da vücudunuza almanızda yardımcı olmaktadır. Bir diğer besinlerden biri olan badem, kuru yemişler arasında vitamin ve mineral açısından zengin besin takviyelerinden biridir. Aynı zamanda oluşabilecek kalp hastalıklarını koruyabilen omega-3 yağ asitlerini de içerir.


Sirke de uzun süre tok kalmamızı sağlayabilen unsurlardan biridir. Salatalara kattığımız sirke araştırmalara göre sindirimi yavaş olması ile birlikte uzun süre tok kalmamızı sağlayabilir. Tarçında bir başka iştah kapatıcı besinlerden biridir. Özellikle şeker hastalarının kan şekerini düzenlemesinde yardımcı etkisini ortaya koymaktadır. Yemeğe başlamadan önce veya yemek sırasında bol miktarda salata tüketmeniz kalori miktarını azaltmamızda yardımcı olur. Sebzelerde yüksek posa yoğunluklarından kaynaklanan ve çabucak doymamızı sağlayabilen etkilerden biridir. Ramazan aylarında kilonuzu muhafaza ederek gün boyu rahat etmek istiyorsanız sağlıklı ve doyurucu besin tüketimlerinden yararlanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder