13 Ekim 2012 Cumartesi

Yağ yakmak için önemli 5 püf nokta


Etrafta popüler bu kadar çok diyet varken,insanların neden zayıflayamadığını hiç düşündünüz mü? Şok diyetler,mucize diyetler kısa vadede zayıflatıyor ama uzun vadede beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmediğiniz için tekrar kilo alıyorsunuz. Peki vücudunuza yerleşmiş yağlardan nasıl kurtulacaksınız? 5 küçük tavsiyemiz var ve bunları uyguladığınız zaman yağlarınızla büyük ölçüde vedalaşacaksınız.

Yağ yakma 1 : Ağırlık Kaldırın

Kaslar metabolizma hızını belirleyici en önemli unsurlardandır. Erkeklerin kadınlardan daha hızlı yağ yakmasının sebebi de budur. Eğer kadınlar daha fazla kas kütlesine sahip olsaydı, daha hızlı yağ yakabilirlerdi.
Kadınlar büyük kaslara sahip olacaklarını sandıklarından ağırlık kaldırmaktan korkarlar. Kadınların büyük kaslar inşa edecek kadar yüksek hormon seviyeleri yoktur, bununla birlikte kadınlar çılgın diyetlerle, düzensiz beslenme alışkanlıklarıyla ve yaşlanmayla birlikte kas kütlelerinin azalmasına neden olabilirler. Kaslar yağ yakma makinesidir.Sizi zorlamayacak kadar ağırlık kaldırın.Bu sayede güçleneceksiniz.

Yağ yakma 2: Tartılardan Kurtulun

Tartılar derinizin altında ne kadar yağ olduğunu, vücudunuzda ne kadar sıvı olduğunu söylemez. Kemiklerinizin ağırlığı ne kadar ve daha da önemlisi ne kadar kasa sahipsiniz? Önemli olan budur. Tartıda gördüğünüz rakamlar gününüzü mahvedebilir.Üstelik bunu vücudunuzdaki kas ve yağ oranını size söylemeden yapar.O zaman onlardan kurtulun.

Yağ yakma 3: Her Güne Kahvaltıyla Başlayın

Uyurken metabolizma hızı düşer. Sabah uyandığınızda,vücudu günün geri kalanına hazırlamanın ilk yolu beslenmedir.Bu süre içinde lifli besinler tüketin. Lifli besinler sindirim sisteminin daha etkin çalışmasını ve kan şekeri seviyesinin gün boyunca sürekli olmasını sağlar.

Yağ yakma 4: Aldığınız Kalori Miktarını Değiştirmeyin

Kişiden kişiye değişecektir elbette ama doktorunuza danışarak, günlük ortalama 1200 kaloriden az olmayacak şekilde besin tüketin. Bu değerin altına düşmek vücudunuzu açlık moduna sokacaktır ve metabolizmanız aldığınız kalorileri korumak için yavaşlayacaktır. Moda diyetlerden elinizden geldiğince uzak durmaya çalışın.

Yağ yakma 5: Düzenli Küçük Öğünler Yiyin

Günde 5 ya da 6 küçük öğün yapın. Böylece vücudunuzu kandıracaksınız.Vücudunuz yemek bolluğu olduğunu sanacaktır. Metabolizmanızın yavaşlamasını engelleyecek ve kan şekeri seviyesini normal seviyede tutacaktır. Böylece daha az yemek yeme ihtiyacı duyacaksınız. Öğünlerinizin çoğunu günün erken saatlerinde yapın. Böylece aldığınız çoğu kaloriyi vücudunuz uyanık ve hareketliyken yakacaksınız.

0 yorum:

Yorum Gönder